dilluns, 3 d’agost del 2020

Ous ferrats!

És ple estiu, les gallines de casa estan una mica acalorades i no ponen gaire... La calor les aplatana, com a mi. Això fa que les oueres no s'omplin amb tanta alegria i hem de comptar les receptes amb ous setmanals. És quan vas just, quan t'adones de quina pila de receptes necessiten ous per a l'elaboració: arrebosats, truites, allioli, mandonguilles, amanides d'estiu, rebosteria... I el deliciós ou ferrat. 

            OU FERRAT
            Si tens un tros de pa,
            l’has de sucar,
            a la cúpula
            d’aquest menjar.

            Veuràs un tel
            que amaga mel
            i la molleta
            serà humideta.

            Si hi ha regalim.
            quedarà prim,
            podrà caçar-lo
            el teu instint.

            Sinó després,
            farà de més,
            en el mossec
            del blanc del tec.

            Si poses sal,
            serà especial,
            si no n’abuses
            no et farà mal.

            Clara i rovell,
            ves quin parell!
            Un ou ferrat
            el millor plat!
                          Emma Muriel

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada