Temps de
festes, temps de postres especials. Podríem enllaçar l’any de festa en festa i,
de retruc, de dolç en dolç. El Nadal deu ser la festa amb més postres: neules,
mil tipus de torrons, polvorons, les importades galetes de jingebre, ametllats,
tortell de Reis, xocolates de Nadal i les protagonistes d’avui, les figures de
massapà, que són petites obres d’art, sobretot les que fan mans expertes. La
base de massapà és habitual en moltes postres festives, però clarament es per
Nadal on té més protagonisme, ja que el massapà és per ell mateix una joia per
la vista i pel paladar.
JOIERS DE PASTISSERIA
L’àvia m’ha dut una capseta
que de fora fa molt de goig.
Veig el
tresor per la oloreta
i pel nom que hi ha l’etiqueta.
En obrir-la a poc a poc,
he vist les joies delicades.
Cadascuna en el seu lloc,
com anells, penjolls i arracades.
Les figures de massapà
estan tan ben arrenglarades!
Voldria poder-les tastar,
sense haver-les de tocar.
Emma Muriel
Emma Muriel
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada