dijous, 29 de novembre del 2018

A LA FIRA!

Aquests dies passejant pel centre de moltes viles, ja es respira ambient de Nadal. Les parades de Nadal conviuen amb les dels castanyers plàcidament. Fa fred i crida a comprar castanyes i elements nadalencs, tot quadra.

Les fires de Nadal conviden a badar. Hi ha artesans amb bones mans i floristes amb bon gust. A més de les parades de Tions. Ja és ben curiós que es pugui comprar un tronc màgic... Els deuen anar a caçar? És legal la seva captura? O els paradistes els trien del seu llenyer per vendre'ls a qui no té temps d'anar a passejar pel bosc en família? Potser els compren persones amb poca paciència, que no poden esperar que els arribi el Tió quan toca al portal de casa? Sigui com sigui, segur que són ben venuts!

El més bonic de la fira de Santa Llúcia és observar la varietat de compradors que hi ha: el nen que fa el pessebre per primer cop, la iaia que compra unes ovelles de fang, el senyor que busca la peça única, la família que bada a tots els racons, els col·leccionistes de caganers... Una estampa digna d'una càlida tarda d'hivern.

LA FIRA DE LES LLÚCIES


Al centre de la vila,
a la plaça principal,
han posat una fira,
un mercadet de Nadal.

Les petites parades
formen els estrets carrers,
molt ben arrenglarades,
com cases de mercaders. 

Hi venen tot el que cal,
llums, molsa i els avets,
per revestir de Nadal 
cases i jardinets.     

Però hi ha una paradeta,
que és de les que atrau més.
Sempre està ple que peta, 
allà on hi ha els caganers! 
                            Emma Muriel

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada