Per les persones que ens agrada menjar, el Nadal és una bona ocasió per fer algun petit extra per afegir una mica de colesterol i de sucre a la nostra dieta, més mesurada la major part de l'any.
Als comerços d'alimentació, ja fa uns anys que el ventall d'opcions per a tastar és força més variat que anys enrere. El Nadal ja no són només canelons, torrons, neules, gall i sopa de galets, tothom pot fer el seu àpat nadalenc més o menys tradicional o més o menys internacional. Això passa sobretot a les postres. Les pastisseries i forns de pa obren mirades i ens ofereixen alguns dolços que després d'uns anys els hem adaptat als nostres paladars. Aviat seran també tradicions nostrades. Temps al temps.
Les tradicions més dolces
d’aquest món globalitzat,
ara arriben per quedar-se
al forn de la cantonada
i també a alguna parada
de les bones del mercat.
Els noms, els sabors i formes,
de gust dolç o bé salat,
tenen fama d’adaptar-se
per canviar-nos la mirada
que esdevé enamorada
del nou gust que hem importat.
Tronc de Nadal, de xocolata,
panetonne, un pa amb colors,
de gingebre, les galetes
i de caramel, els bastons.
Tots ells sumen a les taules
sobretot perquè són bons.
Emma Muriel
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada