L'estiu cueja. Encara es deixa veure una mica i, ara que s'acomiada, trobo que fa més goig. Les rutines d'estiu van desdibuixant-se, però n'hi ha una que, des de fa uns anys, es queda per passar tota la volta al sol amb nosaltres. Quan jo era petita, era poc probable veure algú degustant un gelat a ple hivern. Ara, de gelats n'hi ha tot l'any. Malgrat això, està clar que són els reis de l'estiu. Qui més qui menys ha gaudit de l'estona fresqueta caminant o seient en una terrassa amb vistes. N'hi ha de molts tipus, tothom té les seves preferències, però els que ens ocupen avui són els que només porten fruita congelada, que a part de bons i fàcils de fer són els més saludables!
FRUITA DE GELATS
A l’hora bona de l’estiu,
estem tots tan acostumats,
per fer passar millor el caliu,
a devorar gelats glaçats.
Sucs de fruites clavats a un pal,
sense pas massa afegits,
són capricis que no fan mal,
ni a grans, ni a llaminers petits.
Tenen formes ben diferents,
vestits d’un, dos o més colors,
no agraden gens a algunes dents,
amb mossecs que porten dolors.
És millor ser ben pacient,
gaudint-los llepant i xuclant,
amb el càlcul del temps prudent,
perquè no t’acabin tacant.
A l’hora bona de l’estiu,
estem tots tan entusiasmats
amb el remei definitiu:
fer de la fruita bons gelats.
Emma Muriel
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada