diumenge, 7 de març del 2021

Bunyols de vent

Quan jo era petita per Quaresma hi havia bunyols dos cops per setmana, el dimecres i el divendres. Ara en canvi, a molts forns i pastisseries n'hi ha cada dia d'acabats de fer. L'oferta i la demanda han fet que la Quaresma sigui dolça cada dia.

            BUNYOLS DE VENT
            Una meravella dolça,
            boletes amb el gust ple,
            farcides com les capsetes
            o buides, no els cal res més.
            Queda l’aire que les omple,
            fent mossecs fins i lleugers,
            formant aromes que es mengen,
            la màgia dels pastissers.

            Entren bé a qualsevol hora,
            de nit o a l’hora del té.
            Si els veus et fan dentetes,
            dius -n’agafo un només.
            Quan n’hi ha a casa, l’olor et tomba,
            no els pots deixar per després,
            doncs tot el sucre que tenen
            fa addictes llaminers.
                                    Emma Muriel

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada