Passem un dies de sopars, dinars, berenars, vermuts. Qui més qui menys comparteix taula amb família, amics o coneguts. Sovint passa que aquestes taules es van omplint de safates, cassoles i soperes que no s’acaben mai buidant del tot. Les neveres ens guarden les sobres, però ens fan allargar els àpats nadalencs una setmana. Jo prefereixo el congelador, que et permet gaudir d’un bon tall d’ànec rostit quan ja no recordes ni quin gust tenia el dia que te’l vas menjar. Avui un petit homenatge al congelador!
Les taules d’abundància
són pel congelador,
com bones garanties
per omplir bé el sarró.
Després de tantes menges,
ja no hi cap res al pap,
són sobres pels diumenges
quan dines congelat.
Sis i set canelons,
mig pollastre rostit,
carmanyola de brou,
fan un altre convit.
Calaixos i safates
del meu congelador
conserven els excessos
per una altra ocasió.
Emma Muriel
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada