Avui és dimecres. A casa, un bon dia es va establir una tradició culinària: dimecres macarrons. En aquest cas, amb carn i tomàquet, els clàssics. Hi ha llars on cada dia hi ha un menú preestablert. No és el cas de la nostra, però sempre hi ha d'haver una excepció. El que ens agrada és utilitzar tomàquet de casa, tomàquet envasat a quilòmetre zero. Quan vas al rebost i agafes un pot de conserva dels tomàquets que has preparat perquè siguin regals a ple hivern, saps que el gust i l'aroma faran que el plat de pasta sigui tot un èxit.
CONSERVA DE TOMÀQUET
Si és bon estiu
les tomaqueres
fan tant de fruit
que desesperes.
Regals a amics i veïns,
a cada àpat, amanida,
el cistell sempre està ple,
la collita és molt seguida.
Per sort se’n pot fer conserva,
omplint pots amb alegria,
que bé guarden l’abundància,
bullidets al bany Maria.
Si és bon estiu,
l’hivern reb premi,
tresors vermells,
regals de geni.
Emma Muriel
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada