dimecres, 14 de novembre del 2018

Va de torrons

Les sobretaules de Nadal no serien el mateix sense les safates de torrons que sempre s’acaben buidant tot i l’afartament previ. Si les jornades nadalenques no són prou dolces per si mateixes, el torró i els seus acompanyants fan que els nivells de sucre nadalenc arribin al límit. Pels pastissers, aquestes festes, i la resta de festes de l’any, són un regal i segur que les esperen amb ànsia, per a fer noves creacions i per oferir els gustos tradicionals a tots els llaminers. Per mi, els aparadors de les pastisseries són els noticiaris del pas del temps, els avisadors oficials que ens porten de festa en festa, al llarg d’un any sencer.


Al desembre, fa goig veure els aparadors de les pastisseries, plens de dolços nadalencs ben endreçats que ens diuen menja’m! Sempre hi ha un racó per un bon tall de torró... O no? 



            TORRONS

El pastisser de la cantonada,
ja té l’aparador ben guarnit. 
de matí puntual el prepara 
per fer delir el gran i també el xic. 

Per Nadal, a tot l’obrador
l’activitat mai no s’atura, 
ja que esperem el bon torró, 
més que la dolça confitura.

Xocolata i massapà,
de Xixona o Alacant, 
Tots són bons per a tastar. 
Segur que per això els fan!
                            Emma Muriel


2 comentaris: